Născut ca o necesitate, schiul a pornit din nordul îndepărtat, a traversat Alpii şi a cucerit întreaga lume, ajungând astăzi unul dintre sporturile cele mai iubite de către tinerii şi vârstnicii de pretutindeni.
Schiul este un joc de o valoare şi o intensitate pe care nu o putem compara cu nici un alt sport, este o posibilitate de a gândi şi a acţiona.
Schiul te invită să-ţi laşi acasă grijile cotidiene, propunându-ţi nemărginirea unui câmp de zăpadă, pe care trebuie să mişti, altfel de cum ai fost obişnuit.
Schiul te face sa priveşti iarna cu alţi ochi, o vezi ca si un prieten bun nu ca si pana acum friguroasa si costisitoare din punct de vedere financiar. Pe zi ce trece, numărul celor care practică schiul devine tot mai mare.
De obicei, preferinţele schiorilor se îndreaptă spre staţiuni şi pârtii deservite de mijloace mecanice şi spre trasee cu grad de dificultate destul de ridicat. Aşa se face că deseori persoane care au o foarte mare încredere în forţele proprii şi neconsultând mijloacele de informare începând de la alegerea echipamentului potrivit si din anumite motive nu abordează un specialist în ai preda ABC schiului în speţă monitori calificaţi (instructori de schi) fac din încercarea lor o misiune imposibila si de multe ori aceste fapte duc la renunţarea încă de la început de a descoperi şi practica acest frumos sport. Acesta este unul din motivele pentru care au loc atâtea accidente, cât şi renunţare de a mai schia.
Am avut norocul şi şansa de a mă naşte pe Valea Prahovei in staţiunea Predeal şi la vârsta de patru ani tatăl meu m-a dus pentru prima oara pe un domeniu schiabil unde am primit primele mele schiuri un schi COMBI-R cu bocăncei de piele, iar la vârsta de şapte ani am făcut cunoştinţă cu schiul profesionist in cadrul CSS Predeal.
Prima dată când punem schiurile în picioare avem o mare nesiguranţă şi nu suntem obişnuiţi cu lungimea acestora. Acomodarea cu schiurile este prima lecţie pe care trebuie s-o învăţăm. Vom începe cu exerciţii simple prin care dorim să dobândim echilibru şi încredere în forţele noaste. Nu este indicat să sărim etape în învăţarea schiului pentru că ceea ce am pierdut sau n-am luat în calcul la început se va dovedi a fi folositor pe parcurs.
Pentru prima oara când folosim schiurile ne alegem un loc cat se poate de plat ca sa înlăturăm orice posibilitate de alunecare necontrolata.
Pentru buna desfasurare a taberelor de ski este bine sa tineti cont de un bagaj minim necesar:
Este utila o lista cu hainele din bagaj.
Echipamente
Membri
Vizitatori
Turisti